Van jongs af aan is het mijn hobby om kruiden te kweken.

Een droom kwam uit toen we in 2017 dit huis met een grote tuin kochten in Stad aan ‘t Haringvliet. Een perfecte tuin om een kruidentuin in aan te leggen.

Nog voor de verhuizing was het plan voor de tuin op papier al uitgewerkt en op dag één ging de snoeischaar er in.

De Kruidenstee is uitgegroeid tot een ware belevingstuin en is volop in ontwikkeling. Dat blijkt uit de vele jonge aanplant van bomen en struiken in de boomgaard. Enthousiast ben ik begonnen met het aanleggen van een eetbare tuin.

Het is mijn visie dat in de toekomst naast kruiden, bloemen, groenten en klein fruit nog veel meer heerlijke producten geplukt kunnen worden. Ook als u beroepsmatig (horeca, B&B, cateraar enz.) geïnspireerd wilt worden om vers vanuit de tuin een creatief culinair gerecht op het bord van uw gast te serveren bent u van harte welkom om te komen plukken.

In de boomgaard staan naast de verschillende jonge aanplant meerdere appels, peren, pruimen en appelbessen. Een nashipeer, amandel, hazelnoot, mispel, kweepeer en een maribel. Zo ook een passievrucht, abrikoos en gele kornoelje. En nog zoveel meer.

Vele soorten bessenstruiken, bramen en frambozen sieren de klein fruitgaard en flankeren de moestuin.

Een smaakvolle kleurrijke tuin waar ik ontzettend van geniet en dit wil ik graag met u delen. Op deze pagina hou ik u van alle ontwikkelingen op de hoogte.

U bent van harte welkom om de pluktuin voor kruiden en eetbare bloemen te komen bezoeken of de natuurtuin te bezichtigen.

Uw gastvrouw,

Lisette Slingerland